Politie New York plat op de bek op Twitter

23/04/14 om 03:01 - Bijgewerkt om 03:09

Hoe sociale-mediacampagnes fout gaan: de New-Yorkse politie lanceert een oproep aan twitteraars om leuke foto's van zichzelf met agenten te posten. Wat volgt, is een eindeloze stroom beelden van politiegeweld.

Politie New York plat op de bek op Twitter

Mishandeling troef: de politie van New York had zich haar Twittercampagne wellicht anders voorgesteld. © Twitter

De NYPD lanceerde dinsdag een oproep aan twitteraars om leuke foto's van zichzelf met politieagenten te posten. Wat volgde was een schier eindeloze stroom beelden van ... politiegeweld.

Op het verzoek reageerden wel degelijk enkele twitteraars met foto's waarop ze poseren met een vriendelijke dienaar van de arm der wet, maar al snel ontstond een vloedgolf aan beelden van hardhandige arrestaties en brutaal politiegeweld, vaak begeleid door laatdunkende commentaren over het politiekorps van The Big Apple.

Tegen dinsdagavond was de hashtag al een trending topic in de Verenigde Staten en de communicatieramp lokte ook tal van spottende reacties uit op sociale media. "Ik vraag me af wat ze verwacht hadden van îmyNYPD? Ze dachten toch niet echt dat ze aanzien werden als sympathieke jongens?", zo tweette iemand.

De politie heeft in ieder geval zijn belofte niet gehouden. Op de Facebookpagina is vooralsnog geen enkele foto gepost. (Belga/TV)

Onze partners