Pakistan rouwt na bloedigste Taliban-aanslag ooit

17/12/14 om 08:47 - Bijgewerkt om 08:49

Pakistan is in rouw na de bloedige Taliban-aanslag op een school, waarbij minstens 132 kinderen om het leven kwamen. In Peshawar worden de eerste doden begraven.

Pakistan rouwt na bloedigste Taliban-aanslag ooit

Pakistan rouwt na bloedbad in school © Reuters

In Pakistan heeft premier Nawaz Sharif drie dagen van nationale rouw aangekondigd nadat Talibanstrijders een school aanvielen, waarbij minsten 132 kinderen om het leven kwamen. Het was de bloedigste aanslag door de Taliban ooit.

In de Pakistaanse stad Peshawar startte dinsdagavond reeds de begrafenissen van de eerste slachtoffers. De kisten werden helemaal bedekt met bloemen en overal in de stad staken inwoners kaarsen aan. Bij de ziekenhuizen is het nog steeds erg druk, mensen staan te wachten op het laatste nieuws over hun familieleden. Want bij de aanslag vielen niet alleen meer dan 130 doden, ook meer dan honderd mensen raakten gewond.

'Perfecte wraak'

Het drama waarbij Talibanstrijders een school gijzelde duurde meer dan zeven uur, de meeste slachtoffers zijn scholieren tussen de tien en de twintig jaar oud. Volgens de plaatselijke politiefunctionarissen zijn alle daders gedood.

Het merendeel van de ouders van de scholieren zijn militairen en net daarom koos de Taliban de school als doelwit. 'Zij vermoorden onze kinderen door bommen te werpen op Noord- en Zuid-Waziristan. Dit is de perfecte wraak', aldus een Talibancommandant.

Wereldwijd werd met afschuw gereageerd op de aanslagen. De Amerikaanse president Barack Obama liet verstaan dat hij Pakistan blijft steunen in het geweld tegen de Taliban.

Lees meer over:

Onze partners