Nu ook bosbranden in Noord-Spanje

13/08/10 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

Na Portugal heeft nu ook Noord-Spanje af te rekenen met bosbranden.

In de Spaanse noordwestelijke regio Galicië zijn twee brandweerlui omgekomen tijdens de bestrijding van een bosbrand. Galicië ligt dicht bij het noorden van Portugal, dat al weken geteisterd wordt door branden als gevolg van de aanhoudende droogte.

De branden in Spanje zijn uitgebroken in Fornelos de Montes, dicht bij de Portugese grens. Voorzitter Alberto Nunez Feijoo van de regio heeft al zijn afspraken afgezegd om het probleem aan te pakken. Er zijn vermoedens dat het vuur werd aangestoken.

Volgens de BBC zijn honderden brandweerlui in de weer om het vuur te doven. Frankrijk heeft in het kader van een Europees hulpsysteem enkele vliegtuigen gestuurd die water op de branden droppen.

Portugal

Portugal wordt intussen al wekenlang geteisterd door bosbranden. Het persagentschap Reuters meldde donderdag dat er een vijftigtal branden woeden in het centrum en het noorden van het land. Twee brandweerlui kwamen om het leven.

Volgens de bevoegde dienst is al 19.346 hectare bos in vlammen opgegaan. De civiele bescherming zette 1.500 brandweerlui in.

Lees meer over:

Onze partners