National Enquirer beschuldigt Obama van overspel

03/05/10 om 12:32 - Bijgewerkt om 12:32

Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer beweert over bewijzen te beschikken dat de Amerikaanse president Barack Obama zijn vrouw Michelle heeft bedrogen met een voormalige campagnemedewerkster.

Het gaat om de 35-jarige Vera Baker. National Enquirer schrijft dat zij en Obama stiekem de nacht doorbrachten in een hotelkamer in Washington, en dat daar een video van bestaat.

Obama zou Baker kennen sinds 2004, toen ze nog voor hem werkte. Maar Baker moest, aldus nog het blad, ontslag nemen omdat Michelle Obama lucht kreeg van de steeds intiemer wordende band tussen de twee.

National Enquirer zegt het verhaal onder meer bevestigd te hebben gekregen van de limousinechauffeur die Baker in 2004 naar het hotel van Obama in Washington reed.

Dubieus

Of er iets van het verhaal aan is, mag gerust in twijfel worden getrokken. De National Enquirer heeft immers een niet al te beste reputatie en gold lang als totaal ongeloofwaardig.

Toch probeert het blad de laatste tijd zijn geloofwaardigheid op te krikken, en met succes. Zo bracht het als eerste het verhaal over de buitenechtelijke affaire van voormalig presidentskandidaat John Edwards, die de berichten later bekende.

Voor dat verhaal werd het roddelblad zelfs genomineerd voor de Pulitzer Prize voor onderzoeksjournalistiek, maar het greep uiteindelijk naast de prijs.

Ook de buitenechtelijke escapades van golfer Tiger Woods en de zwangere tienerdochter van Sarah Palin werden onthuld door National Enquirer.

Lees meer over:

Onze partners