Meer dan 150 doden na instorting gebouw Bangladesh

25/04/13 om 07:03 - Bijgewerkt om 07:03

De dodentol na de instorting van een van een acht verdiepingen tellend gebouw in Bangladesh is opgelopen tot minstens 152.

De dodentol na de instorting van een van een acht verdiepingen tellend gebouw in Bangladesh is opgelopen tot minstens 152. Er is ook sprake van zeker duizend gewonden.

Er waren mogelijk tot 3.000 mensen aan de slag in het gebouw in de Bengaalse hoofdstad Dhaka, dat onderdak bood aan vele textielfabrieken, toen het als een kaartenhuisje in elkaar zakte. Alleen de onderste verdieping bleef overeind staan.

Waarschuwing genegeerd

Ingenieurs hadden de dag tevoren al gewaarschuwd dat er een ramp op komst was, omdat ze barsten en scheuren in het gebouw hadden vastgesteld. Dat vertelt Jef Van Hecken van Wereldsolidariteit vanuit Dhaka aan De Standaard.

Sommige werkgevers relativeerden het gevaar en verplichtten hun personeel toch te komen werken. Het is crisis in de textielsector en de patroons willen tot elke prijs vermijden dat de naaimachines een dag stil blijven staan. De buitenlandse opdrachtgevers die de afgewerkte kleding hebben besteld, dreigen immers met zware boetes als de deadlines niet worden gehaald. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners