Manifestante verstoort drones-toespraak Obama (VIDEO)

23/05/13 om 22:30 - Bijgewerkt om 22:30

Een vredesactiviste van de actiegroep Code Pink heeft meermaals de toespraak van VS-president Barack Obama over drones en terrorisme onderbroken.

Manifestante verstoort drones-toespraak Obama (VIDEO)

© Reuters

Obama lichtte in zijn toespraak op de National Defense University in Washington het Amerikaanse anti-terreurbeleid toe en kondigde enkele strategische wijzigingen aan. Door de interventies van de vrouw zag de president zich enkele malen genoodzaakt te improviseren.

"Het is belangrijk te luisteren naar wat deze vrouw te zeggen heeft. Al ben ik het natuurlijk niet eens met een groot deel van wat ze heeft gezegd", aldus Obama.

Geen onbekende

De manifestante, die door een fotograaf van het Franse persagentschap AFP werd geïdentificeerd als Medea Benjamin, is geen onbekende in Washington en zou in het verleden al vaker actie hebben gevoerd tijdens optredens van hoge functionarissen.

Ze riep Obama onder andere op om de militaire gevangenis van Guantanamo te sluiten. De president, die net deze netelige kwestie had aangehaald, merkte laconiek op dat de vrouw niet had geluisterd. "Dit zijn moeilijke dossiers en we mogen ze niet verbloemen", zei hij nog. Op de onderstaande video is te zien hoe Benjamin de zaal uit geleid wordt. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners