Man opent vuur in bioscoopzaal in VS: drie doden en zeven gewonden

24/07/15 om 08:31 - Bijgewerkt om 08:49

In een bioscoop in Lafayette, in de Amerikaanse staat Louisiana, heeft een man het vuur geopend. Hij schoot twee andere toeschouwers dood en daarna zichzelf.

Man opent vuur in bioscoopzaal in VS: drie doden en zeven gewonden

© Belga Image

Bij de schietpartij vielen ook minstens zeven gewonden, van wie er enkelen erg aan toe zijn.

58-jarige

Het drama gebeurde tijdens de voorstelling van de film Trainwreck in het Grand 16 Theatre in Lafayette. De film was zo'n 20 minuten bezig toen een van de toeschouwers in de zaal het vuur opende. Er ontstond paniek, mensen trachtten schreeuwend naar buiten te vluchten.

Er is nog niet veel bekend. Volgens de politie is de schutter een blanke man van 58 die een pistool bij zich had, maar meer details zijn nog niet bekendgemaakt. Hij leek in het wilde weg te schieten. Ook over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid.

Wapens

Opmerkelijk is dat - bijna gelijktijdig met de schietpartij - de Amerikaanse president Barack Obama in een interview met de BBC zijn frustratie uitdrukte over het uitblijven van vooruitgang in de wapencontrole in de Verenigde Staten. Obama zei dat zijn land 'het enige ontwikkelde land op aarde is waar onvoldoende wetten zijn voor wapencontrole'.

Doodstraf

De schietpartij doet ook erg denken aan die in de stad Aurora in de staat Colorado, op 20 juli 2012. Toen schoot James Holden tijdens de premiere van de Batman-film in het publiek. Daarbij kwamen 12 mensen om, tientallen raakten gewond.

Holden werd vorige week schuldig bevonden aan moord. Over de strafmaat moet nog beslist worden. Het openbaar ministerie vraagt de doodstraf. (Belga/KVDA)

Onze partners