Kind doodgeschoten in Zuid-Frankrijk: waarschijnlijk ongeval

04/04/12 om 21:49 - Bijgewerkt om 21:49

In het Zuid-Franse Mende is een kind van negen jaar met een vuurwapen gedood, waarschijnlijk per ongeluk. Twee minderjarigen zijn in voorlopige hechtenis genomen.

Kind doodgeschoten in Zuid-Frankrijk: waarschijnlijk ongeval

© AFP

Het incident met een vuurwapen in het Zuid-Franse Mende, waarbij een kind van negen om het leven kwam, was vermoedelijk een ongeval. Dat heeft de procureur verklaard. Twee minderjarigen zijn in voorlopige hechtenis genomen.

Het kind werd rond 18 uur in de borst getroffen door een kogel uit een automatisch pistool van kaliber 22 LR. "Momenteel blijkt uit de verhoren dat het gaat om een ongeval. Dat moet nog bevestigd worden door het ballistisch onderzoek", zei procureur Samuel Finielz met het nodige voorbehoud.

De schietpartij deed zich voor voor een gebouw met meerdere verdiepingen in het centrum van Mende. Het kind heeft meerdere schoten opgelopen uit een automatisch pistool van kaliber 22 LR. De aangekomen brandweer probeerde vergeefs het kind te reanimeren.

13-jarige en 15-jarige

Een dertienjarige minderjarige - de vermoedelijke schutter - is in voorlopige hechtenis genomen wegens vrijwillige doodslag. Een tweede aangehoudene, die 15 jaar oud is, zou wijzigingen hebben aangebracht op de plaats van het misdrijf en zou het pistool verstopt hebben.

Hoe de minderjarigen in het bezit van het wapen kwamen is nog onduidelijk. Het parket sluit ook niet uit dat het om een ongeval gaat.

Neppistool

De drie betrokkenen woonden in hetzelfde gebouw en speelden vaak samen, aldus nog de procureur. Dat wordt bevestigd door buren ter plaatse. Volgens die buren dachten de kinderen dat het ging om een neppistool met plastic kogels. De schutter zou naar de grond geschoten hebben en de kogel zou teruggekaatst zijn en de 9-jarige getroffen hebben.

Er volgt een autopsie op het lichaam van het slachtoffer. De politie heeft de betrokken wijk Four Moulong afgezet. (Belga/TE/SD)Lees meer over:

Onze partners