Japan: 7-jarige die in bos werd achtergelaten na 6 dagen levend teruggevonden

03/06/16 om 04:13 - Bijgewerkt om 04:30

Het Japanse jongetje van 7 jaar dat door zijn ouders als straf in een bos werd achtergelaten op het noordelijke eiland Hokkaido, is volgens een hulpverlener vrijdagmorgen levend teruggevonden.

Japan: 7-jarige die in bos werd achtergelaten na 6 dagen levend teruggevonden

De zoekactie duurde zes dagen © AFP

"De jongen werd levend gevonden maar we hebben geen informatie over zijn fysieke toestand", zei hulpverlener Satoshi Saito telefonisch aan persagentschap AFP. Het kind gaf volgens hem zelf aan dat hij de gezochte Yamato Tanooka was.

De politie bevestigde het nieuws. "Een soldaat ontdekte het kind als eerste, en het jongetje zei dat hij tot aan de militaire basis was gewandeld waar hij teruggevonden werd", verklaarde woordvoerder Manabu Takehara van het Japanse leger. Hij was blijkbaar in een leegstaand gebouwtje gaan schuilen en lag te slapen op een matras. Hij was uitgehongerd en de militairen gaven hem onder meer rijst en brood.

"Hij leek in een goede gezondheid te verkeren, maar werd naar het ziekenhuis gebracht", zo voegde hij toe.

Ongeveer 200 militairen, brandweerlui, politieagenten en vrijwilligers werden ingezet om Yamato Tanooka terug te vinden, nadat zijn ouders hadden toegegeven dat ze hem afgelopen zaterdag aan de kant van de weg hadden achtergelaten om hem te straffen. Hij had stenen naar auto's en passanten gegooid. In het bos leven beren.

De jongen had geen voedsel of drank bij zich.

Hij werd teruggevonden op 5 kilometer van de plaats waar hij was achtergelaten.

(Belga/RR)

Onze partners