Israëls nieuwste wapen tegen Hamas: de lolly

30/06/14 om 16:35 - Bijgewerkt om 16:35

Lolly's met boodschappen die de Palestijnen bekritiseren zijn het nieuwste 'wapen' van Israël. Sinds de verdwijning van drie Israëlische tieners laaien de spanningen tussen beide groepen opnieuw hoog op.

Israëls nieuwste wapen tegen Hamas: de lolly

Zoektocht naar verdwenen Israelische tieners © Reuters

Grootschalige arrestaties en zelfs dodelijke raketten zijn de afgelopen jaren Israëls manier geweest om met Hamas om te gaan. Maar nu gooit het land een wel erg eigenaardig 'wapen' in de strijd, schrijft de Britse krant The Daily Telegraph. In een poging om jongeren op de Westbank op te stoken tegen de Palestijnse inwoners worden lolly's uitgedeeld.

In de twee grootste steden op de Westelijke Jordaanoever, Ramallah en Nablus, ontvingen al honderden kinderen en volwassenen lolly's met een ironische boodschap ter gelegenheid van de ramadan die afgelopen weekend voor de moslims startte. "Hier een zoet snoepje, want Hamas maakt het leven bitter op de Westelijke Jordaanoever", luidt de boodschap in het Arabisch.

Raketregen

Tot nu toe is het nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de snoepjes, maar de Palestijnen verdenken het Israëlische leger ervan om op deze manier onrust te willen zaaien. Sinds de verdwijning van drie Israëlische jongeren, is de spanning erg gespannen tussen beide groepen. Israël beschuldigt de Palestijnse organisatie Hamas van de ontvoering. Tijdens de intensieve zoektocht geleid door het Israëlische leger werden al meer dan 150 Palestijnen opgepakt en viel al een dodelijk slachtoffer. Het Israëlische leger van zijn kant weigert enig commentaar , schrijft The Daily Telegraph.

Eerder op de dag hebben Palestijnen elf raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook. Alle projectielen kwamen in open terreinen in het zuiden van Israël terecht, zodat er geen schade was en er geen slachtoffer vielen.

Onze partners