Gijzeling Algerije: Terroristenleider gedood

18/01/13 om 01:03 - Bijgewerkt om 01:03

Abou al-Baraa, de leider van de extreme moslimgroep die woensdag tientallen mensen heeft gegijzeld op een gasveld in het oosten van Algerije, zou bij de bevrijdingsactie zijn gedood.

Dat meldt een woordvoerder van Al-Baraa's terreurgroep aan het Mauritaanse persbureau ANI. De Algerijnse minister van Communicatie Mohamed Said had even daarvoor het einde aangekondigd van de bevrijdingsoperatie van de Algerijnse legertroepen. Hij deelde mee dat een "omvangrijk aantal terroristen" bij die operatie "geneutraliseerd" werd.

Al-Qaeda

Volgens de Mauritaanse nieuwssite al-Akhbar was Abou al-Baraa "een van de belangrijkste leiders van de brigade van Mokhtar Belmokhtar", een aan al-Qaeda gelinkte beweging die de aanval op de site zou hebben opgeëist.

De Algerijnse minister van Binnenlandse Zaken, heeft ondertussen laten weten dat de islamistische gijzelnemers uit het nabijgelegen Libië kwamen. Een dag eerder had de minister nog verklaard dat het wellicht om een lokale groep ging.

Bevrijdingsactie

Nu heeft de minister die informatie tegengesproken. Hij zegt dat er 24 uur geleden nog niet voldoende informatie beschikbaar was om de nationaliteit van de aanvallers vast te leggen. Ondertussen is het nog altijd niet duidelijk hoeveel mensen om het leven zijn gekomen bij de bevrijdingsactie van de Algerijnse militairen. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners