Familie Michael Brown vervolgt stad Ferguson

23/04/15 om 06:58 - Bijgewerkt om 06:58

Het Amerikaanse Ferguson, een voorstad van Saint Louis, zal vervolgd worden door de familie van Michael Brown. De achttienjarige werd er doodgeschoten door agent Darren Wilson, die niet aangeklaagd werd voor de feiten.

Familie Michael Brown vervolgt stad Ferguson

De schietpartij in Ferguson lokte een storm van protest uit. © Reuters

De familie van Michael Brown, de ongewapende zwarte tiener die vorig jaar in augustus door een agent werd doodgeschoten in Ferguson, een voorstad van de Amerikaanse stad Saint Louis, gaat de stad vervolgen voor de burgerlijke rechtbank. Verwacht wordt dat de familie vandaag/donderdag officieel een aanklacht indient.

Geen weerstand

De achttienjarige Brown en zijn vriend Dorian Johnson zouden sigaren gestolen hebben uit een winkel. Ze werden staande gehouden door agent Darren Wilson. Volgens getuigen bood Brown geen weerstand toen Wilson zes kogels op hem afvuurde.

Niet aangeklaagd

De agent verklaarde later dat hij zich door Brown bedreigd voelde en daarom op hem heeft geschoten. Het incident van 9 augustus leidde tot weken van protest, betogingen en rellen in de buitenwijk van Saint Louis. Wilson werd niet aangeklaagd voor de feiten. (Belga/WB)

Onze partners