Duitsland en Frankrijk oneens over bijkomende hulp aan Griekenland

19/08/12 om 08:39 - Bijgewerkt om 08:39

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande zitten niet op dezelfde lijn over de financiële hulp aan Griekenland.

Duitsland en Frankrijk oneens over bijkomende hulp aan Griekenland

© Reuters

Merkel wil in geen geval weten van meer geld, Hollande zou daar wel oren naar hebben. Dat schrijft de Duitse krant Welt am Sonntag.

Het gonst in de Europese wandelgangen van de geruchten over een nieuw, derde hulppakket voor Griekenland. Het bestaande plan liep door de verkiezingen in het voorjaar veel vertraging op en lijkt niet meer recht te trekken. De Griekse premier Antonis Samaras zou zijn Europese collega's om twee jaar extra willen vragen om de afgesproken saneringsmaatregelen uit te voeren.

Volgens Die Welt am Sonntag, die zich op verschillende EU-bronnen beroept, willen Frankrijk en verschillende Zuid-Europese landen Griekenland bijkomende steun geven om een Griekse exit uit de eurozone te vermijden. Duitsland wil daar echter niet van weten.

Derde reddingsoperatieEen derde reddingsoperatie of uitstel voor het huidige plan betekent sowieso meer geld voor Athene en dat gaat niet, luidt het in Berlijn. Landen als Finland, Estland en Slovakije zouden op dezelfde lijn zitten.

Hollande en Merkel zien elkaar eerstdaags in Parijs. Behalve de crisis in Syrië, zal ook Griekenland bovenaan hun agenda staan. Beide regeringsleiders zullen ook met Antonis Samaras praten. (Belga/INM)

Onze partners