'Dode(n)' bij schietpartij in winkelcentrum in München

22/07/16 om 18:36 - Bijgewerkt om 19:43

In het Olympia-winkelcentrum in de Duitse stad München is een schietpartij geweest, melden Duitse media. De politie roept op om openbare plaatsen in München te mijden.

'Dode(n)' bij schietpartij in winkelcentrum in München

© Timm Kraeft

Opgelet: dit artikel wordt niet meer geüpdated, volg de laatste ontwikkelingen via onze live

De noodoproep zou rond 18 uur zijn binnengekomen bij de nooddiensten. Op de sociale media verschenen meteen filmpjes van mensen die het gebouw van het Olympia Einkaufszentrum (OEZ), in het stadsdeel Moosach, uit renden op zoek naar beschutting (zie lager).

Slachtoffers

De situatie is warrig. Over de slachtoffers circuleren verschillende berichten, gaande van minstens één dode en tien gewonden volgens persagentschap AFP tot meerdere doden volgens de krant Süddeutsche Zeitung, die verwijst naar politiebronnen. Sommige Duitse media, zoals de Münchner Abendzeitung, spreken over 'tot 15 dodelijke slachtoffers'. De politie gaat officieel uit van 'gewonden en mogelijk doden'.

Ook over de schutter(s) is nog niets bekend. Er zijn onbevestigde berichten dat hij of zij op eigen houtje handelde, maar of hij nog op de vlucht is dan wel geneutraliseerd, is niet bekend. Ooggetuigen spreken van een gewapende man die vluchtte via de metro. Het openbaar vervoer is stilgelegd.

De politie van München roept op om de omgeving te mijden, de straten te verlaten en binnen te blijven en zelfs openbare plaatsen in de stad te vermijden. Dat wijst er mogelijk op dat ze vermoedt dat een verdachte op vrije voeten is.

Terreurdreiging

Er wordt gevreesd voor een nieuwe terroristische aanslag, nadat maandag een 17-jarige Afghaanse migrant, geïnspireerd door Islamitische Staat (IS), mensen aanviel met een bijl op een trein tussen Würzburg-Heidingsfeld. Daarbij raakten drie mensen zwaargewond. In een video van de dader werd gedreigd met meer aanslagen.

Olympia Einkaufszentrum op Google Maps

Lees meer over:

Onze partners