Brits spion vermoord bij hoofdkwartier MI6

25/08/10 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:37

Het lichaam van de man werd gevonden enkele honderden meters van het hoofdkwartier van de Britse buitenlandse inlichtingendienst.

In Londen is het lijk van een vermoedelijke spion gevonden. Het lichaam van de man zat in een tas die in het huis lag van een vermiste werknemer van de Britse buitenlandse inlichtingendienst MI6.

Het lichaam werd maandagnamiddag ontdekt in een flat op enkele honderden meters van het hoofdkwartier van MI6. Volgens de politie is hij mogelijk al twee weken geleden om het leven gebracht. De man zou in bad vermoord zijn.

Een lijkschouwing moet definitief uitsluitsel geven over de identiteit van betrokkene. Volgens Britse media hield de man zich bezig met informatiebeveiliging. Scotland Yard voert het onderzoek. De straat waar het lijk werd gevonden, in de Pimlicowijk, is al sinds maandagavond afgezet.

De laatste spion die zover bekend op Brits grondgebied is vermoord, was de naar Londen gevluchte voormalige Russische spion Alexander Litvinenko. Hij stierf in november 2006 door een vergiftiging met het radioactieve polonium.

Lees meer over:

Onze partners