Berlusconi verdedigt zijn 'bunga bunga'-feestjes

20/04/12 om 16:23 - Bijgewerkt om 16:23

Volgens Berlusconi waren de orgie-achtige" avonden bij hem thuis "elegante diners" waarbij de meisjes "oefenden voor burleske spektakels".

Berlusconi verdedigt zijn 'bunga bunga'-feestjes

© Epa

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi was tot ieders verrassing voor de eerste keer aanwezig tijdens het Rubygate-proces in Milaan.

Op de zitting werden jonge meisjes gehoord die bevestigen dat ze deelnamen aan de zogenaamde 'bunga bunga'-feestjes die Berlusconi in zijn villa in de buurt van Milaan organiseerde.

Serene sfeer

De voormalige premier heeft altijd ontkend dat hij heeft deelgenomen aan decadente feesten met prostituees. Het waren "elegante diners", de meisjes "oefenden voor burleske spektakels" in een kamer die "de vroegere discotheek was van zijn kinderen" en "de sfeer was altijd sereen, sympathiek en opgewekt". Zo verdedigde Berlusconi zich tijdens de pauze van het proces dat al bezig is sinds april 2011.

Hij noemde het proces "een komedie, een grote lasteroperatie van de media". Bovendien vindt hij het "onnodig" en vindt hij het "schandalig" dat het gefinancierd wordt door belastinggeld.

De voormalige premier wordt ervan beschuldigd de jonge Marokkaanse Karima el-Mahroug, alias Rubycuore (Hartendiefje), tussen februari en mei 2010 een tiental keer betaald te hebben voor haar seksuele prestaties. Op het moment van de feiten was Ruby nog minderjarig, en daar staat in Italië drie jaar gevangenis op. Midden november vorig jaar trad Berlusconi af als Italiaans premier. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners