Banon: DSK probeerde me wel degelijk te verkrachten

30/09/11 om 08:18 - Bijgewerkt om 08:18

De Franse journaliste Tristan Banon heeft tijdens een confrontatie met voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn gezegd dat DSK haar wel degelijk probeerde te verkrachten. Volgens DSK is dat onzin.

Banon: DSK probeerde me wel degelijk te verkrachten

© Reuters

Dominique Strauss-Kahn en de Franse journaliste Tristan Banon zijn gisteren met elkaar geconfronteerd in een politiebureau in Parijs. Banon zei tijdens die confrontatie dat Strauss-Kahn haar wel degelijk probeerde te verkrachten tijdens een interview.

'Koel en arrogant'

'Ik had verwacht dat hij zich zou verontschuldigen,' zei Banon. 'Maar dat deed hij niet. Hij durfde me niet eens aankijken. Hij was koel en arrogant.'

De advocaat van de journaliste beschreef de confrontatie als een eerste overwinning voor haar.

'Ze liegt over alles'

Dominique Strauss-Kahn liet via zijn raadsman weten dat Banon liegt over alles wat ze zegt. 'Ze liegt over de feiten en ze liegt over wat er is gezegd tijdens de confrontatie.'

Burgerlijke procedure

Later op de dag liet Banon weten dat ze een burgerlijke procedure zal opstarten als Strauss-Kahn niet strafrechtelijk vervolgd wordt. Volgens de journaliste probeerde DSK zich aan haar te vergrijpen tijdens een interview dat ze als stagiair-journaliste met hem had in 2003.

Ze diende eerder dit jaar een klacht in nadat de IMF-topman in New York werd opgepakt voor de vermeende verkrachting van een kamermeisje. Voor deze feiten is DSK intussen vrijgesteld van strafrechtelijke vervolging. (EE)

Onze partners