Video | Nieuws

Tyfoon Halong teistert Japan (video)

De krachtige Tyfoon Halong heeft in Japan twee slachtoffers geëist. Tientallen anderen raakten gewond en meer dan een half miljoen mensen wordt geëvacueerd vanwege modderstromen en wassende rivieren. De wind haalde snelheden tot 162 kilometer per uur.

Een krachtige tyfoon heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het westen van Japan twee mensenlevens gekost. Tientallen mensen raakten ook gewond bij de stortregens en harde wind. Meer dan een half miljoen mensen wordt geëvacueerd vanwege modderstromen en wassende rivieren.

Tyfoon Halong ging zaterdag om 23.00 uur Belgische tijd aan land boven de stad Aki op het eiland Shikoku, aldus het Japanse weerbureau. Om 14.00 uur plaatselijke tijd bevond het oog van de storm zich boven de Japanse zee, zowat 60 kilometer ten westen van de stad Fukui, om aan 35 kilometer per uur koers te zetten naar het noordoosten. De wind haalde snelheden tot 162 kilometer per uur. In Umaji viel 1.000 mm neerslag en in Niyodogawa 900 mm. Volgens de omroep NHK schrapten luchtvaartmaatschappijen zondag meer dan driehonderd vluchten, na reeds zowat vijfhonderd zaterdag. Ook het treinverkeer ondervond hinder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content