Kris Peeters mist de trein in Japan

14/05/15 om 04:08 - Bijgewerkt om 04:08

De Japanse treinen rijden bijzonder stipt en dat zal vicepremier Kris Peeters geweten hebben. De minister van Werk miste op de vierde dag van zijn werkbezoek aan het land van de rijzende zon de hogesnelheidstrein naar Osaka.

Kris Peeters mist de trein in Japan

Vicepremier Peeters en eerste minister Michel poseren met de Shinkansen © BELGA

De Belgische delegatie was op tijd in het station, en keek ernaar uit de Shinkansen -de Japanse HST- naar Osaka te nemen. De stiptheid van de Shinkansen, met gestroomlijnde witte treinen, is legendarisch.

De delegatie, met minister Peeters op kop, stond zelfs aan de juiste wagon. Helaas was dat door een misverstand met de ambassade op perron 18, terwijl de Shinkansen naar Osaka op perron 15 vertrok. Toen Peeters uiteindelijk op het juiste perron aankwam, was de trein al weg. Maar niet getreurd: ruim een half uur later stoof een andere hogesnelheidstrein richting Osaka, ditmaal wel met Peeters aan boord.

Beperkte schade

Daar stonden bezoeken aan onder meer Panasonic en Konishi Brewing geprogrammeerd. Osaka is meteen ook de slotbestemming van het vierdaagse bezoek, dat Peeters de voorbije dagen samen met premier Charles Michel afwerkte. Het werkschema raakte door de vertraging niet al te zeer in de war.

Osaka is meteen ook de slotbestemming van het vierdaagse bezoek, dat Peeters de voorbije dagen samen met premier Charles Michel afwerkte.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners