Vlaming somber over klimaat en klimaattop

26/11/15 om 05:27 - Bijgewerkt om 05:27

Nog altijd gelooft een op de vijf Vlamingen niet dat de aarde opwarmt door toedoen van de mens. Toch is 70 procent bezorgd om de klimaatverandering en wil 80 procent meer investeringen in hernieuwbare energie.

Vlaming somber over klimaat en klimaattop

Klimaatverandering © IMAGEGLOBE

Dat blijkt uit een peiling die iVox uitvoerde voor De Standaard.

In het algemeen is de Vlaming bezorgd om de klimaatverandering. 46 procent noemt de opwarming van de aarde zelfs een grotere bedreiging dan terrorisme, oorlog of de economische crisis. Driekwart van de ondervraagden vindt bovendien dat de gevolgen van de klimaatverandering hier al merkbaar zijn, zo blijkt uit de online enquête die bij duizend respondenten werd uitgevoerd.

Urgentie

Over de oorzaken van de klimaatverandering blijft veel scepticisme bestaan. Ondanks de wetenschappelijke consensus over de rol van broeikasgassen bij de opwarming van de aarde, ontkent nog altijd een op de vijf de rol van de mens. Bij 55-plussers en lager geschoolden loopt dat aantal nog verder op. Tot slot vreest 57,2 procent van de respondenten dat de Belgische politici de urgentie van het probleem nog niet beseffen. Zowat de helft van de Vlamingen is pessimistisch over de klimaatconferentie van Parijs.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners