Reuzenpython gevangen in Florida (video)

14/08/12 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Wetenschappers hebben in de Everglades in Florida de grootste Birmese python gevangen die er ooit is gesignaleerd.

Reuzenpython gevangen in Florida (video)

© Reuters

De reusachtige slang was 5,18 meter lang en woog bijna 75 kilogram. Het reptiel was zwanger en droeg maar liefst 87 eieren, ook al een record.

Het dier werd na de vangst gedood en wordt nu onderzocht in het Florida Museum of Natural History. Daarna wordt de slang voor vijf jaar tentoongesteld in het museum van de Universiteit van Florida, alvorens teruggebracht te worden naar het Everglades National Park.

Tienduizenden pythons

De Birmese python komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar gedijt kennelijk ook goed in Florida, want in de Everglades heeft zich een populatie van enkele tienduizenden dieren ontwikkeld. Zij vormen een bedreiging voor het ecosysteem in het bekende moeraslandschap ten zuiden van de Amerikaanse staat.

In de maag van de python zaten pluimen van vogels. De onderzoekers hopen nu meer te weten te komen over de eet- en voortplantingsgewoontes van de wurgslang.

De aanwezigheid van deze reptielen in Florida is allicht het gevolg van mensen die de slangen eerst als huisdier hielden en vervolgens in het wild loslieten. Een importverbod van de autoriteiten alsook permissie om op de slangen te jagen, heeft tot dusver weinig succes opgeleverd in de strijd om hun aantal in de Everglades terug te dringen. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners