Klimaatconferentie in Parijs verkeert in geldnood

31/08/15 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:42

De grote conferentie over de opwarming van de aarde in Parijs zou over onvoldoende financiële middelen beschikken om bepaalde sessie te kunnen laten doorgaan.

Klimaatconferentie in Parijs verkeert in geldnood

© Reuters

Er zou niet voldoende geld zijn om de volgende klimaatonderhandelingen in oktober en de grote conferentie over de opwarming van de aarde in Parijs te organiseren. Dat zegt een verantwoordelijke van de Verenigde Naties in het Duitse Bonn.

Momenteel zitten de onderhandelaars samen in Bonn voor de voorlaatste onderhandelingssessie. Daar liet Christiana Figueres, uitvoerend secretaris van de kaderovereenkomst van de VN over het klimaat, weten dat er niet voldoende geld is voor de reeds voorziene sessie in oktober en de klimaatconferentie (COP 21).

"Ik moet met spijt meedelen dat we momenteel met een schuld zitten van 1,2 miljoen euro om de sessies te laten plaatsvinden zoals gepland", zei Figueres.

Tijdens de COP 21 van 30 november tot 11 december moeten delegaties uit 195 landen tot een akkoord komen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Vertegenwoordigers van de klimaatonderhandelingen van de VN zitten tot 4 september samen in Bonn om verder te werken aan een tekst voor de COP 21. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners