WK 2014: Braziliaanse prostituees krijgen Engelse les

08/01/13 om 22:49 - Bijgewerkt om 22:49

Braziliaanse prostituees uit Belo Horizonte zullen gratis Engelse les krijgen. Zo kunnen ze makkelijker werken op de Wereldbeker voetbal in 2014.

WK 2014: Braziliaanse prostituees krijgen Engelse les

© Reuters

In Belo Horizonte, een stad in het het zuidoosten van Brazilië, wordt een halve finale afgewerkt. "Ze zullen enkele basisuitdrukkingen leren, maar ook enkele termen die eigen zijn aan hun job", verklaarde Cida Vieira, voorzitster van de vereniging voor prostituees in de staat Minas Gerais (Aspromig). "Zo moeten ze in staat zijn om op de wensen van de klanten in te gaan."

Onderhandelen over de prijs

Momenteel hebben een twintigtal meisjes zich ingeschreven, tegen het einde van het jaar hoopt Vieira aan driehonderd te zitten. De lessen, die door vrijwilligers worden gegeven, zullen zes maanden in beslag nemen.

Pollyana Temponi, al drie jaar prostituee, is in de Braziliaanse krant 'Folha' enthousiast over het initiatief. "De dag van vandaag moet je in elk beroep Engels kennen. Ik wil kunnen onderhandelen over de prijs en begrijpen wat mijn klanten graag willen", besloot ze. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners