Man voedert zichzelf aan tijger in Chinese zoo

17/02/14 om 19:51 - Bijgewerkt om 19:54

Een man heeft een aanval van een koppel witte Bengaalse tijgers in een Chinese zoo overleefd nadat hij over de omheining sprong om de dieren te voederen.

Man voedert zichzelf aan tijger in Chinese zoo

© Reuters

Gewapend met een rugzak gevuld met bruine rijst klom de 27-jarige Yang Jinhai in de zoo van het Chinese Chengdu over de omheining van de verblijfplaats van de twee Bengaalse tijgers om ze te voederen, zo schrijft de Britse krant The Independent.

Getuigen dachten aanvankelijk dat Yang Jinhai een personeelslid van de dierentuin was, maar plots zagen ze hoe de man gebeten en rondgetrokken werd vooraleer de dierenopzichters konden tussenkomen door een verdovingspijltje af te vuren op de tijger.

Volgens de aanwezige bezoekers vielen de tijgers, een mannetje en een vrouwtje, niet meteen aan, maar leken ze eerder nerveus. Het vrouwtje liep zelfs weg. Uiteindelijk viel het mannetje aan.

Extreem veel geluk

De Chengdu Business Daily schrijft dat zo'n 50 personeelsleden probeerden om de mannelijke tijger eerst met een waterslang te doen schrikken zodat hij Yang zou loslaten. Uiteindelijk werden zowel het mannetje als het vrouwtje verdoofd.

De man, die volgens lokale media mentale problemen heeft, werd in het ziekenhuis behandeld voor enkele lichte verwondingen. Hij vertelde de aanwezige journalisten dat hij 'de tijgers wilde voederen'.

De zoomedewerkers zeggen dat Yang extreem veel geluk heeft gehad. De witte Bengaalse tijgers zouden zachtaardiger zijn omdat ze in gevangenschap zijn opgevoed. Ze hadden bovendien op het moment van het incident net een grote maaltijd op. De dieren wonen ook naast een dominantere en grotere Siberische tijger, waardoor hun gedrag van nature meer onderdrukt wordt. (TE)

Lees meer over:

Onze partners