Door tsunami meegesleurde Japanse voetbal na reis van 6.500 kilometer terug

24/04/12 om 13:24 - Bijgewerkt om 13:24

De 16-jarige Japanner Misaki Murakami heeft zijn voetbal terug na een tocht van meer dan 6.500 kilometer. Amerikaan David Baxter vond de bal en stuurde hem terug.

Door tsunami meegesleurde Japanse voetbal na reis van 6.500 kilometer terug

© Reuters

De 16-jarige Japanner Misaki Murakami heeft zijn voetbal terug na een tocht van meer dan 6.500 kilometer op de Stille Oceaan. David Baxter uit Alaska vond de bal op het strand en stuurt hem terug naar Japan.

Baxter, een radartechnicus uit Middleton Island, vond de voetbal op het strand. Eigenaar Murakami schreef zijn naam erop nadat hij in 2005 naar een andere school vertrok. Er stonden ook gelukwensen van zijn klasgenoten en leerkrachten op.

Baxter is getrouwd met een Japanse, die Murakami's naam op de bal ontrafelde. Baxter spoorde Murakami telefonisch op en beloofde de bal per post terug te sturen. De tiener is verrast en heel dankbaar.

Murakami leefde aan de badstad Rikuzentakata in het noordoosten van Japan toen een tsunami in maart 2011 de stad trof. 90.000 mensen kwamen daarbij om het leven. De golven namen toen de voetbal van de Japanse tiener mee.

Ook al volleybal

Baxter is hiermee niet aan zijn proefstuk toe: hij vond eerder al een volleybal terug met Japanse letters. Dankzij kijkers van de Japanse publieke omroep kon ook de eigenares daarvan opgespoord worden. De stroom met relieken zou nog jarenlang kunnen voortduren. (SDG)

Onze partners