Colombiaanse leerkracht 'steelt' WK-voetbalstickers van leerlingen

09/05/14 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

In Colombia gaat de WK-gekte wel erg ver. Een leerkracht wordt er namelijk beschuldigd van diefstal. Ze zou WK-voetbalstickers hebben afgepakt van enkele leerlingen om daarna zelf te gebruiken.

Colombiaanse leerkracht 'steelt' WK-voetbalstickers van leerlingen

WK-voetbalstickers © BELGAIMAGE

Met het WK dat voor de deur staat, beginnen sommige mensen al last te krijgen van voetbalkoorts, wat geregeld bizarre taferelen oplevert. Een leerkracht van een school in de Colombiaanse stad Bucaramanga wordt door de moeders van enkele leerlingen beschuldigd van diefstal. De leerkracht zou verzamelstickers van het komende WK-voetbal hebben afgenomen van leerlingen voor eigen gebruik, meldt een Colombiaanse krant.

Een 13-jarige scholier moest zijn stickers afgeven, maar zag achteraf hoe de leerkracht de stickers in het eigen verzamelalbum kleefde in de leraarskamer. De moeder van een van de leerlingen is niet te spreken over het voorval. "Het kan toch niet dat leerkrachten spullen van leerlingen afnemen om er zelf voordeel uit te halen, dat is toch geen voorbeeld voor jonge kinderen", aldus de boze moeder op de lokale radio van Bucaramanga.

De leerkracht rechtvaardigde de handeling door te stellen dat de commerciële markt de leerlingen te veel afleidde van hun academisch werk op school. (KVW)

Lees meer over:

Onze partners