12-jarige Einstein ontwikkelt eigen relativiteitstheorie

30/03/11 om 12:11 - Bijgewerkt om 12:11

De 12-jarige Jacob Barnett is bezig met het herontwikkelen van de relativiteitstheorie en studeert sinds 8-jarige leeftijd aan de universiteit.

12-jarige Einstein ontwikkelt eigen relativiteitstheorie

© Youtube

Met een IQ van 170, groter dan dat van Albert Einstein, is de 12-jarige genie Jacob Barnett bezig met het ontwikkelen van zijn eigen relativiteitstheorie. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite Indystar. Volgens professor Scott Tremaine van het Astrofysica Instituut is de theorie van Jacob uniek. "De jongen heeft het vermogen om de moeilijkste fysische problemen op te lossen", zo luidt het.

Jacob werd op een jonge leeftijd gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger, een milde vorm van autisme. Tijdens zijn puberjaren dachten zijn ouders dat hij een leerachterstand had, maar al snel bleek hij een speciale gave te hebben. Op 3-jarige leeftijd maakte hij al puzzels van 5000 stukken en op 8-jarige leeftijd beëindigde hij zijn middelbaar om verschillende opleidingen aan de universiteit te gaan volgen. In een week tijd leerde Jacob zichzelf wiskunde, geometrie, goniometrie en algebra aan.

De 12-jarige geeft nu bijles aan universiteitsstudenten. Professoren van de Indiana universiteit willen Jacob inschakelen om gesofisticeerd onderzoek te verrichten.Sara Morillo

Lees meer over:

Onze partners