Video | Nieuws

Nederland en Japan spelen gelijk

De Rode Duivels zullen het dinsdag niet gemakkelijk hebben tegen Japan. Japan toonde zich een taaie brok in het oefenduel tegen Nederland, het werd 2-2. De wedstrijd werd in het stadion van Racing Genk gespeeld. De Nederlanders moesten het zonder de geblesseerde aanvoerder Robin Van Persie doen. Nederland kwam op voorsprong na doelpunten van Rafael van der Vaart en Arjen Robben. Vlak voor de rust maakte Yuya Osaka Uchida de aansluitingstreffer. Na een kwartier in de tweede helft bracht de Japanse vedette Honda de stand weer in evenwicht en daarna werd er niet meer gescoord. Dinsdag nemen de Japanners het in een vriendschappelijke wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion op tegen de Rode Duivels. Nederland speelt dan tegen Colombia.