Woestijnvis haalt Deborsu van RTBF naar VT4

31/03/12 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:42

RTBF-journalist Christophe Deborsu zal vanaf mei te zien zijn op VT4. Woestijnvis strikt zo de Bekendste Waal van Vlaanderen.

Woestijnvis haalt Deborsu van RTBF naar VT4

© Belga

RTBF-journalist Christophe Deborsu zal vanaf mei te zien zijn op VT4. Dat schrijft Sud Presse . Deborsu wordt één van de gezichten van een dagelijks actuaprogramma op de zender, hij komt daardoor terecht bij Tom Lenaerts en voormalige Radio1-stem Gilles De Coster en StuBru-presentatrice Sofie Lemaire. Deborsu (47) heeft er een carrière van 24 jaar opzitten bij de Franstalige openbare omroep. Hij zou evenwel de deur van de RTBF niet definitief dicht slaan, maar vertrekken met verlof zonder wedde.

Deborsu, bekend omdat hij voormalig premier Yves Leterme vroeg de Brabançonne te zingen en in plaats de Marseillaise te horen kreeg, is geen onbekende op de Vlaamse televisie. Hij trad onder meer op in het tv-programma de 'Slimste mens' en maakte het gesmaakte 'Dag Vlaanderen!' voor De Zevende Dag.

"Ik verlaat m'n eerste liefde", zegt hij zelf. Hij wenst zijn collega's een "prettige paasvakantie" en "succes, veel succes."

Deborsu raakte bekend in Vlaanderen door zijn bijdrages voor "De zevende dag" en vooral na zijn doortocht in "De slimste mens ter wereld". Hij was ook de man die toenmalig premier Yves Leterme voor het Te Deum vroeg of hij de Brabançonne kon zingen, waarop de premier de Marseillaise aanhief. (Belga/SD)

Onze partners