Stoffelijk overschot van Cervantes is gevonden in Madrid

Francisco Etxeberria © Reuters

Stoffelijke restanten die in januari zijn gevonden in de crypte van een kerk in het centrum van Madrid, zijn zo goed als zeker van de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes Saavedra, bekend van de wereldberoemde roman Don Quixote de La Mancha (Don Quichot van La Mancha).

Dat is op een persconferentie bevestigd door Francisco Etxeberria, de directeur van het wetenschappelijk team dat al sinds een jaar naar het stoffelijk overschot van de 16de eeuwse schrijver zocht.

De overblijfselen werden in januari gevonden in de crypte van het Klooster van de Blootvoetse Trinitariërs. De wetenschappers vonden het graf met behulp van infraroodcamera’s en 3D-scanners.

Graf

Stoffelijk overschot van Cervantes is gevonden in Madrid
© /

Honderd procent zeker zijn de wetenschappers niet, maar alles wijst erop dat het om Cervantes gaat. ‘De restanten zijn in zeer slechte staat, waardoor we geen individuele identificatie van Miguel de Cervantes kunnen doen,’ zei wetenschapper Almudena Garcia Rubio. ‘Maar we zijn zeker dat we hebben gevonden wat volgens de historische aanwijzingen de begraafplaats is van Miguel de Cervantes en de andere mensen die met hem begraven zijn.’ Op een stuk van een kist stonden ook de initialen M.C.

400 jaar

Cervantes leefde van 1547 tot 1616 en is de auteur van ‘El ingenioso hidalgo Don Quixote de la Mancha’ (Don Quichot van La Mancha), een van de bekendste en meest vertaalde boeken in de wereld.

Het doel was om het lichaam van Cervantes tegen 2016 te vinden: volgend jaar herdenkt Madrid immers de 400e verjaardag van zijn overlijden. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content