Grootste Britse commerciële zender onderbreekt uitzendingen om mensen tot sport aan te zetten

26/08/16 om 17:42 - Bijgewerkt om 17:44

De Britse zender ITV gaat zaterdagmorgen alle uitzendingen een uur lang onderbreken, om mensen aan te sporen om te gaan sporten. Daarvoor organiseert de omroep samen met de staatsloterij "mogelijk de grootste sportdag van het land" met honderden gratis activiteiten.

Grootste Britse commerciële zender onderbreekt uitzendingen om mensen tot sport aan te zetten

© YouTube/ITV

ITV, de grootse commerciële zender van Groot-Brittannië, zal zaterdag tussen 9.30 en 10.30 uur op zijn zeven tv-kanalen enkel de boodschap "We zijn gaan joggen. Waarom doen jullie niet mee?" tonen. Het initiatief maakt deel uit van de campagne "I am Team GB" van de Britse staatsloterij.

ITV en de staatsloterij willen zaterdag 's lands grootste sportdag organiseren. De bedoeling van die campagne is om de Britten die dag door middel van honderden gratis sportactiviteiten aan te zetten om te bewegen. Die activiteiten gaan van sporten zoals 'boogschieten, aerobics en hoogspringen, tot hoelahoepen'. Ook de aandacht voor de Olympische Spelen, die voor het Verenigd Koninkrijk erg succesvol zijn verlopen, zou daarbij voor een duwtje in de rug moeten zorgen. (NSK)

Onze partners