Video | Nieuws

Dit was Gaza net voor staakt-het-vuren

Tot enkele minuten voor het staakt-het-vuren bleven er explosies plaatsvinden in Gaza. Bovendien heeft Israël aangegeven dat het tunnels van Hamas zal blijven opsporen en neutraliseren. Afgelopen nacht vielen er opnieuw 19 doden aan Palestijnse kant en stierven er ook twee Israëlische soldaten.

Er is een staakt-het-vuren voor een periode van twaalf uur ingegaan op de Gazastrook. Daar heeft Israël mee ingestemd en ook Hamas laat de wapens even rusten.

Toch blijft de spanning in de regio zeer hoog. Getuige daarvan zijn de vele explosies in Gaza die tot enkele minuten voor het staakt-het-vuren bleven doorgaan. Bovendien heeft Israël aangegeven dat het tunnels van Hamas zal blijven opsporen en neutraliseren.

Afgelopen nacht vielen er opnieuw 19 doden aan Palestijnse kant. Er stierven ook twee Israëlische soldaten.

Sinds de start van het conflict op 8 juli is het dodental al opgelopen tot boven de 900: 870 Palestijnen en 38 Israëli’s.

Het staakt-het-vuren dat vanochtend om 8 uur lokale tijd inging, geldt als een humanitaire pauze. Gesprekken om de wapens voor zeven dagen te laten rusten zijn nog lopende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content