Sf-schrijver George Clayton Johnson overleden

28/12/15 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:58

De Amerikaanse science-fictionschrijver George Clayton Johnson, auteur van de eerste tv-episode van "Star Trek en van verscheidene episodes van de tv-reeks "The Twilight Zone" is op 86-jarige leeftijd overleden.

Sf-schrijver George Clayton Johnson overleden

George Clayton Johnson (midden) met William Stout en Sunny Brock. © JaSunni, Wikicommons

De Amerikaanse science-fictionschrijver George Clayton Johnson, auteur van de eerste tv-episode van "Star Trek - The Man Trap" uit 1966 - en van verscheidene episodes van de tv-reeks "The Twilight Zone" - is op 86-jarige leeftijd in een ziekenhuis in North Hills, Los Angeles, aan een slepende ziekte overleden.

Johnson schreef ook de distopie (het tegengestelde van een utopie) "Logan's Run", die in 1976 een verfilming kreeg met Michael York en Jenny Agutter in de hoofdrollen. "Logan's Run" speelt zich af in het jaar 2116, in een maatschappij waar iedereen ter dood wordt veroordeeld wanneer hij/zij 21 is geworden. Zijn debuut in Hollywood maakte hij met een aflevering van "Alfred Hitchcock Presents".

Voorts pende hij een kortverhaal neer dat de basis werd voor "Ocean's Eleven", de film uit 1960 met Frank Sinatra die in 2011 een remake kreeg met George Clooney en Brad Pitt.

(Belga)

Onze partners