Nieuw Andere Boek voorjaar 2011

06/05/10 om 18:58 - Bijgewerkt om 18:58

Vandaag raakte bekend dat een nieuwe equipe voor 1 juli een businessplan indient voor een ander 'Andere Boek' dat zal doorgaan in Antwerpen.

In de nasleep van de persconferentie over het nakende Elsschotfestival vanaf 29 mei liet Philip Heylen, schepen van Cultuur en Toerisme (CD&V), zich ontvallen dat de stad Antwerpen er werk van maakt om voorjaar 2011 opnieuw het Andere Boek in Antwerpen te organiseren. Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan een businessplan voor de verrijzenis van Het Andere Boek.

Michaël Vandebril, coördinator van Antwerpen Boekenstad, bevestigde telefonisch dat een nieuwe ploeg met Diane Vangeneugden (Boekhandel De Groene Waterman), Rudy Van Schoonbeek (Uitgeverij Vrijdag), Chris Boudewijns (WPG) en Steven Van Ammel (ex-Het Andere Boek) inderdaad bezig zijn met een dergelijk businessplan. Voor 1 juli zou dat rond zijn en nu al staat vast dat de stad Antwerpen zijn financiële verantwoordelijkheid zal nemen.

Het is wel nog zaak om het plan af te toetsen bij een breder veld van literair geïnteresseerden en daarna afspraken te maken met andere sponsors uit het verleden, zoals het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Woordvoerster Diane Vangeneugden was voorlopig niet bereikbaar voor verdere commentaar.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners