Heel Vlaanderen aan de literaire toast

17/01/14 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:07

Zondagvoormiddag 19 januari is er de 4e editie van 'Toast Literair', het grootste taal- en leesontbijt op 180 locaties, met onder anderen Annelies Verbeke, Diane Broeckhoven, Geert van Istendael, Bernard Dewulf en veel jong literair geweld.

Heel Vlaanderen aan de literaire toast

© Belga

Nu al voor de vierde keer organiseert het Davidsfonds 'Toast Literair', het grootste taal- en leesontbijt op zo'n 180 (!) plaatsen in heel Vlaanderen.

Moeilijk kiezen

Het zal moeilijk kiezen worden want in elke province en gemeente staat er wel iets succulents op het menu. Zo kan je bijvoorbeeld in Oudenaarde naar Geert van Istendael (zie afbeelding) gaan luisteren die er nog eens zijn favoriete Vlaamse sprookjes komt navertellen. Of hou je van fotografie en Diane Broeckhoven ('De buitenkant van meneer Jules')? Zij is te gast in het Antwerpse Fotografiemuseum: de literaire brunch wordt er gekoppeld aan een geleid bezoek aan het museum.

Extra-literair evenement

'Toast Literair' houdt vaak rekening met de allerjongsten: tijdens de voordracht van Saskia De Coster in Peer bijvoorbeeld wordt er extra voor de kinderen voorgelezen.De literaire hoofdact wordt dus meestal begeleid door een extra-literair evenement, zoals in het geval van Broeckhoven waar de lopende fototentoonstelling over het Sochi-project wordt bezocht . Ook minder bekend literair talent komt aan bod. Zo brengt de jonge zanger Jonas Winterland in Lichtervelde Nederlandstalige luisterliedjes met een grote dosis poëzie en melancholie terwijl in Lier Frank De Vos en Roger Nupie een selectie maken uit eigen werk, een sprookje uit de vroege kleinkunst vertellen en enkele liedjes zingen.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners