Gyorgy Konrad te gast bij Liberales

15/04/11 om 09:56 - Bijgewerkt om 09:56

De Hongaarse schrijver Gyorgy Konrad is woensdag 27 april te gast bij Liberales in Gent om zijn nieuwe boek Slingerbeweging voor te stellen.

De Hongaarse schrijver Gyorgy Konrad is woensdag 27 april te gast bij Liberales in Gent om zijn nieuwe boek Slingerbeweging waarin hij schrijft over de invloed van de Hongaarse geschiedenis op zijn eigen leven voor te stellen.

Gyorgy Konrad werd in 1933 geboren in het Oost-Hongaarse dorpje Berettyoujfalu als zoon van een Joodse ijzerwarenhandelaar. Nadat zijn ouders door de nazi's waren gedeporteerd vluchtte hij op elfjarige leeftijd samen met zijn zusje en twee neefjes naar familie in Boedapest. Zijn ouders zou hij na de oorlog terugzien, maar van de Joodse kinderen van het dorp had verder niet één het overleefd.

Hij debuteert in 1969 met de korte roman De bezoeker en groeit daarna - ondanks een publicatieverbod in eigen land tussen 1978 en 1988 - uit tot een van de belangrijkste schrijvers van het naoorlogse Europa. Enkele romans van zijn hand: De medeplichtige (1978), Tuinfeest (1989) en Geluk (2001).

Op 27 april organiseert Liberales om 20 uur de voorstelling van Konrads laatste boek Slingerbeweging. Dirk Verhofstadt interviewt Gyorgy Konrad (in het Engels). De voorstelling vindt plaats in het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te Gent. Inkom is gratis, maar inschrijven is verplicht door een mail te sturen naar dirkv@liberales.be.

Onze partners