Woestijnvis en VIER op ramkoers door uitspraken SBS-directie

21/06/13 om 18:59 - Bijgewerkt om 18:59

Enkele Woestijnvis-programmamakers geven een opmerkelijke reactie op een interview met met het SBS-directieduo Philippe Bonamie en Sigrid Van den Houte.

"Al deze uitspraken getuigen van weinig kennis ter zake en vooral van weinig respect tegenover iedereen die zich al die maanden gesmeten heeft." Dat laten Woestijnvis-programmamakers Tom Lenaerts, Jan Eelen en Steve Verhaeghe weten in een reactie op het interview, in De Morgen, met het SBS-directieduo Philippe Bonamie en Sigrid Van den Houte. "Als makers van Plan B en De Kruitfabriek vinden we dat er net iets te veel zaken in staan die de waarheid geweld aan doen."

De programmamakers tonen geen enkel begrip voor wat hun directie in het interview zegt. "Als Philippe Bonamie zegt dat De Kruitfabriek nooit met 200 procent goesting gemaakt is, zakt onze broek af. Als hij beweert dat het bij Plan B en De Kruitfabriek aan enthousiasme ontbrak, valt onze mond open. De bewering dat er onenigheid was over de inhoud van het programma klopt ook niet."

Lenaerts en co vermoeden in de uitspraken profileringsdrang van de directie. "Maar ze moet dat niet doen door te spuwen op het vorige seizoen. Het was voor alle TV-makers een moeilijk jaar maar we zijn wel trots op de programma's die we gemaakt hebben. En we zullen ook volgend jaar met evenveel enthousiasme en goesting aan nieuwe projecten blijven werken", besluit het persbericht. Ze voegen er nog aan toe dat ze zich tot die reactie beperken.

Woestijnvis, dat het afgelopen seizoen verschillende programma's maakte voor VIER, is via de overkoepelende holding De Vijver van onder andere Wouter Vandenhaute mede-eigenaar van de SBS-zenders VIER en VIJF. Bonamie is algemeen directeur, Sigrid Van den Houte is commercieel directeur. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners