Volksverhuizing van rijke Fransen naar Brussel

25/09/12 om 04:52 - Bijgewerkt om 04:52

Rijke Fransen kopen de ene luxewoning na de andere op in Brussel. Ze zijn op de vlucht voor de hoge belastingen in het Frankrijk van president François Hollande.

Volksverhuizing van rijke Fransen naar Brussel

© Reuters

De marktleider voor exclusieve woningen in Brussel, Engel & Völkers, verkoopt nu dagelijks een woning aan rijke Fransen. Voordien gebeurde dat slechts occasioneel. Als het kantoor representatief is voor de sector, kopen de Fransen elke dag vijf à zes woningen in Brussel, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Exodus

De plannen van de in mei verkozen Franse president François Hollande om alle inkomsten boven een miljoen euro zwaar te belasten, brengt een exodus te weeg in Frankrijk. Sommigen trekken naar New York of Londen, ander kiezen voor Brussel, dat dichterbij is.

Half miljoen

"Ik ben zo'n drie dagen per week in Parijs", zegt Philippe Rosy van Engel & Völkers. Met een omzet van ruim 134 miljoen euro was het kantoor vorig jaar in het zuidwestelijk deel van Brussel goed voor 20 procent van de markt van woningen boven het half miljoen euro. "In Brussel trekken ze naar Ukkel, Elsene, het centrum en Watermaal-Bosvoorde, en ook richting Sint-Genesius-Rode en Lasne", zegt Rosy. (Belga/TV)

Onze partners