Vakbonden houden actieweek: hinder bij MIVB

30/03/15 om 07:09 - Bijgewerkt om 07:10

De door de vakbonden aangekondigde 'actieweek' tegen het beleid van de regering-Michel start maandag met een manifestatie in Brussel. Er is grote hinder op het MIVB-netwerk.

Vakbonden houden actieweek: hinder bij MIVB

© /

Maandagochtend rijdt één op de twee metrostellen in Brussel, als gevolg van de provinciale betoging van het gemeenschappelijk vakbondsfront in Brussel tegen de besparingsmaatregelen van de regering Michel.

Om 6 uur reed één metro op de twee op alle lijnen. Bij de tram reed één op de twee, op de lijnen 3, 4, 7, 39, 44 en één tram op de drie op de lijnen 51, 55, 82 en 92. De openbaarvervoersmaatschappij MIVB preciseert dat ook enkele bussen de stelplaatsen hebben verlaten.

Ook bij De Lijn wordt hinder verwacht. "Wij proberen onze reizigers zo goed mogelijk te informeren", luidt het.

Betoging met peren

De betoging is een initiatief van de drie bonden (ABVV, ACV en ACLVB). Om 11 uur vertrekt de optocht aan het Luxemburgplein om via het kruispunt Kunst-Wet en de Regentlaan omstreeks 12.30 uur af te sluiten aan het Vrijheidsplein. Daar zullen de vakbondsleiders toespraken houden.

Voor aanvang van de manifestatie werdeb er pamfletten en peren uitgedeeld in de grote Brusselse treinstations. Het fruit geldt als symbool: "de werknemers blijven immers met de gebakken peren zitten", aldus de bonden.

Na Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant volgen op 1 april acties in alle andere provincies.

De MIVB brengt op de website en via de sociale media regelmatig informatie over de hinder op het netwerk.

Lees meer over:

Onze partners