Uitbater schoonheidssalon: 'Intieme ontharing, is dat verkrachting?

31/10/13 om 05:14 - Bijgewerkt om 16:28

In een schoonheidssalon op het Antwerpse Eilandje zouden sinds 2007 tientallen vrouwen seksueel misbruikt zijn. De uitbater, een 69-jarige man, ontkent alles.

Uitbater schoonheidssalon: 'Intieme ontharing, is dat verkrachting?

© ThinkStock

Het Antwerpse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de 69-jarige uitbater van het zogenaamde schoonheidssalon 'Beautiful Body Club' (BBC) op het Eilandje in Antwerpen, omdat hij tientallen vrouwelijke klanten zou aangerand hebben.

Karig appartementje

Sinds 2007 lokt Beautiful Body Club vrouwen via het internet. Ze moeten zich na een telefoontje aanmelden in een onopvallend appartementsgebouw in Antwerpen, vlak bij het Museum aan de Stroom (MAS) op het Eilandje. Nergens op het gebouw wordt de naam Beautiful Body Club geafficheerd. Ze worden er ontvangen in een karig ingerichte kamer met een massagebed, door I., een 69­-jarige man die de schoonheidsbehandelingen uitvoert.

Hij zou volgens het parket vervolgens geraffineerd en subtiel te werk zijn gegaan, om tijdens de behandeling inbreuken te plegen op de privacy van zijn vermeende slachtoffers, maar ook op hun fysieke en seksuele integriteit. Een aantal slachtoffers zou daarbij zijn aangerand of zelfs (in de juridische betekenis van het woord) verkracht.

Ook minderjarigen

Nadat enkele vrouwen een tijdje geleden klacht indienden, startte de recherche van de Antwerpse lokale politie een onderzoek waarbij ze zoveel mogelijk klanten van het schoonheidssalon probeerde te horen. Op die manier werden nog eens meer dan veertig vermeende slachtoffers geïdentificeerd, onder wie ook minderjarigen. Dat leidde tot tientallen processen-verbaal tegen de man, die eind augustus ook werd aangehouden maar sinds 1 oktober opnieuw op vrije voeten is onder de voorwaarde dat hij geen schoonheidssalon meer zou uitbaten.

'Ik kan niet anders'

De verdachte ontkent de feiten en is zich zelfs van geen kwaad bewust. 'De behandeling die ik doe is een intieme ontharing. Ik kan niet anders dan die plaats aanraken waar het haar staat. Als ze dat verkrachting noemen, dan is alles verkrachting', zo zei hij aan de vrt-nieuwsdienst.

De politie ontdekte bij de verdachte ook beeldmateriaal van de vermeende slachtoffers tijdens hun 'behandeling'. Dat hij die beelden maakte, geeft de man wel toe. Die had hij naar eigen zeggen nodig om een verslag op te maken van de behandeling.

Politie roept andere mogelijke slachtoffers op zich te melden

Parket en politie doen nu alsnog een oproep aan vrouwen die zich door de man misleid en misbruikt voelen - en nog niet bij de politie gekend zijn - om zich te melden. (Belga/TV/TE)

Onze partners