Tine Van den Brande dient klacht in na gelekte mail

05/10/12 om 16:39 - Bijgewerkt om 16:39

Actrice en onafhankelijk kandidate op de sp.a-lijst in Mechelen Tine Van den Brande dient klacht in tegen Mechels korpschef Yves Bogaerts voor schending van de privacy.

Tine Van den Brande dient klacht in na gelekte mail

© Belga

Bogaerts stuurde een e-mail naar de voltallige pers waarin hij aangaf dat Van den Brande een rood licht negeerde en een positieve ademtest aflegde.

"Ik geef mijn fouten toe", aldus Van den Brande. "Ik heb 0,22 pro mille geblazen, terwijl de maximaal toegelaten hoeveelheid 0,2 is. Ik was me er niet van bewust dat ik 'dronken' was. Ik had evenveel gedronken als de persoon die uiteindelijk het stuur heeft overgenomen, maar die had een negatieve ademtest. Ik kreeg een rijverbod van 3 uur. Dat ik door het rode licht reed, klopt ook. Ik vond dat het erg lang duurde en dacht dat er misschien een defect aan was. Het was een verkeerde inschatting."

Geen politiestaat
Van den Brande dient nu klacht in tegen de korpschef omdat ze meent dat haar privacy is geschonden. Op de vraag of ze hem iets kwalijk neemt, antwoordde ze ontwijkend: "Ik verwijt het vooral mezelf, ik kom naar dit persmoment om mezelf te verontschuldigen voor deze fouten."

Mechels sp.a-lijsttrekker Caroline Gennez steunt Van den Brande. "Iedereen in een rechtstaat heeft recht op privacy. Het lekken van deze info is niet normaal, Mechelen mag niet ontaarden in een politiestaat. We moeten duidelijk de prioriteiten van het Mechels politiekorps herbekijken. Er is een probleem inzake het functioneren en besturen van het politiekorps. Als dit niet de eerste keer is dat dit soort info wordt doorgegeven, waar ik voor vrees, dan is dat een groot probleem."

'Wat denkt u zelf?'

Of Gennez het toeval vindt dat deze e-mail uitgerekend een week voor de verkiezingen uitlekt antwoordde ze: "Wat denkt u zelf?"

Ook oppositiepartij CD&V twijfelt aan de "toevalligheid" van het lek. "Enkele dagen voor de verkiezingen? Iedereen interpreteert dit hoe hij/zij het wil", aldus lijsttrekker Walter Schroons.

Over Tine Van den Brande doet hij geen uitspraken. "Dit is een persoonlijk feit dat niet in de pers hoefde te komen. Dit zou buiten verkiezingsperiode ook veel minder het geval zijn geweest. Dit heeft iemand in Gent ook al mogen ervaren", waarmee hij verwijst naar zijn Gentse partijgenoot Veli Yüksel, die een brief schreef naar een vrederechter. (Belga/TE)

Onze partners