Thyssen haalt uit naar nieuwe deadline Open VLD

23/04/10 om 20:11 - Bijgewerkt om 20:11

Willen de Vlaamse liberalen een oplossing of een crash?, zo vraagt de CD&V-voorzitster zich af. Bemiddelaar Didier Reynders bracht zondagavond verslag uit bij de koning.

Thyssen haalt uit naar nieuwe deadline Open VLD

© Belga

CD&V-voorzitster Marianne Thyssen haalt uit naar de nieuwe deadline die Open VLD heeft gesteld voor een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde. MR-voorzitter Didier Reynders heeft inmiddels verslag over zijn bemiddelingsopdracht uitgebracht bij de koning.

Reynders werd zondagavond gedurende drie uur in audiëntie ontvangen op het koninklijk paleis in Laken. In een mededeling die achteraf werd verspreid, noemt het paleis hem koninklijk opdrachthouder.

Reynders ging naar het paleis nadat hij tijdens het weekeinde overleg had gepleegd met de partijvoorzitters.

Het ging om de voorzitters van de partijen die donderdag en vrijdag door koning Albert werden ontvangen.

Dat betekent dat Reynders contact had met de voorzitters van CD&V, Open VLD, PS, CDH, Ecolo, Groen! en SP.A.

Zondag omstreeks 17 uur was Groen!-voorzitter Wouter Van Besien als laatste aan de beurt, waarna Reynders verslag ging uitbrengen bij de koning.

Deadline

Na de aanstelling door de koning van Reynders tot bemiddelaar om tot nieuwe onderhandelingen over B-H-V te komen, stelde Open VLD-voorzitter Alexander De Croo een nieuwe deadline.

Hij wil een oplossing tegen donderdag 29 april. CD&V-voorzitster Marianne Thyssen reageerde daar zondag in De Zevende Dag (Eén) bits op. 'Wil Open VLD een oplossing of een crash?', zo vroeg ze zich af.

De Franstaligen reageerden zeer voorzichtig op de deadline van Open VLD. De partijkopstukken namen niet deel aan de zondagse debatten op de Franstalige televisiezenders.

Ook FDF-voorzitter Olivier Maingain nam niet deel. Hij legde de uitnodiging van de RTBF naast zich neer.

Onze partners