'Spoorstaking loopt om 22 uur ten einde'

03/06/16 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:34

Ondertussen diende de socialistische spoorvakbond wel al een nieuwe stakingsaanzegging in vanaf zondag 12 juni om 22 uur tot en met zondag 19 juni om 22 uur.

'Spoorstaking loopt om 22 uur ten einde'

© Belga

De NMBS verwacht dat het treinverkeer vanaf zaterdag geleidelijk zal terugkeren naar de normale toestand, nu de spoorbonden aangekondigd hebben het werk te zullen hervatten vanaf 22 uur. "Reizigers moeten wel nog zeker tot begin volgende week rekening houden met geschrapte treinen, vertragingen en gewijzigde samenstellingen van het materieel", luidt het.

De afgelopen dagen bleef de hinder in Vlaanderen relatief beperkt, maar in Wallonië waren de problemen veel groter. Daar lag het treinverkeer meer dan een week zo goed als volledig stil. "Een groot deel van het treinmaterieel bevindt zich daardoor niet op de juiste plaats en ook het onderhoud heeft heel wat achterstand opgelopen. Zowel de dienstregeling als de samenstelling van de treinen zal zich geleidelijk aan herstellen, maar dat zal zeker nog tot maandag vragen", luidt het.

Extra personeel

De NMBS raadt haar klanten aan om de informatiekanalen goed te blijven volgen. Dat kan via website www.detrein.be, de Twitter- en Facebook-accounts, de app en via de aankondigingen in de stations.

"De NMBS zal alles in het werk stellen om de hinder te beperken en het treinverkeer zo snel mogelijk te herstellen. Zo zal er dit weekend extra personeel aan de slag gaan in de werkplaatsen", klinkt het.

Het treinverkeer zou vrijdag vanaf 22 uur volledig moeten hernemen, zo kondigden de vakbonden aan. (Belga/TE)

Onze partners