SP.A wil na 13 juni weer vooruitgaan

20/05/10 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:09

'We moeten weer vooruit' is de slogan waarmee de Vlaamse socialisten naar de kiezer trekken.

De SP.A trekt naar de verkiezingen van 13 juni met de slogan 'We moeten weer vooruit'.De Vlaamse socialisten zetten zich daarmee af tegen de 'politieke stilstand' van de voorbije drie jaar.

Volgens voorzitster Caroline Gennez is de Wetstraat de voorbije drie jaar enkel bezig geweest met zichzelf en niet met de problemen van de 'Dorpsstraat'.

De SP.A wil onder meer komaf maken met de stilstand op
communautair vlak. Volgens Gennez zijn de Vlaamse socialisten de enige Vlaamse partij die al jaren een programma voor een sociale staatshervorming heeft.

Doel van de SP.A is het federale niveau te versterken om de sociale
zekerheid voor de toekomst betaalbaar te houden. De gewesten moeten versterkt worden om echt te kunnen investeren in de economie.

De SP.A is er voorstander van om een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde en de krijtlijnen van de staatshervorming in het regeerakkoord op te nemen.

'Sociale zekerheid zwaar beproefd'

De SP.A hekelt ook de sociaal-economische stilstand. Gennez hekelt CD&V en Open VLD, die volgens haar alleen maar ruimte zien om te besparen op de kap van de gewone werkende mens.

'In economisch noodweer is er nood aan een socialistische partij om de paraplu's eerlijk te verdelen', zo luidde het donderdag.

De SP.A pakt in haar verkiezingscampagne uit met de figuur van wijlen Achiel Van Acker, die wordt beschouwd als de grondlegger van de sociale zekerheid.

'Na 65 jaar sociale vooruitgang wordt onze sociale zekerheid zwaar beproefd', zo staat onder meer te lezen op een van de affiches waarop Van Acker prijkt.

Lees meer over:

Onze partners