SP.A Kortrijk draagt John Crombez voor als kandidaat-voorzitter

25/01/15 om 11:46 - Bijgewerkt om 11:44

De Kortrijkse SP.A-afdeling heeft, tijdens haar nieuwjaarsreceptie, John Crombez officieel voorgedragen als kandidaat nationaal voorzitter.

SP.A Kortrijk draagt John Crombez voor als kandidaat-voorzitter

John Crombez © Belga

De aankondiging van de Kortrijkse afdeling komt er nog voor het partijbureau een oproep voor kandidaten gedaan heeft. De Vlaamse socialisten houden in juni 2015 voorzittersverkiezingen. Mogelijk stelt ook huidig voorzitter Bruno Tobback zich opnieuw kandidaat.

Crombez vindt het "hartverwarmend" dat een partijafdeling hem zo vroeg en spontaan voordraagt, zo laat hij weten in een eerste reactie. "We vonden de nieuwjaarsreceptie, waar 400 leden aanwezig waren, een ideaal moment om aan te kondigen dat wij ons achter de kandidatuur van John Crombez zullen scharen", zegt Kortrijks SP.A-schepen Axel Weydts.

Moderne voor

zitter

"Crombez is voorlopig de enige officiële kandidaat: hij heeft dat al meermaals aangekondigd." Weydts zegt te geloven in "de capaciteiten" van Crombez, die een "nieuwe, moderne voorzitter" kan worden.

De plaatselijke afdeling wil inzetten op inhoud en diepte, met een goede studiedienst, en een goede communicatie. "En daar wil ook onze kandidaat op inzetten", besluit Weydts. Crombez zegt al weet te hebben van een vijftal afdelingen die hem zullen voordragen, maar Kortrijk is nu de eerste die het nieuws officieel aankondigt. (Belga/TE)

Onze partners