SP.A houdt Aalst nauwlettend in de gaten

12/11/12 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

Als blijkt dat de inhoud van het bestuursakkoord of het gevoerde beleid in Aalst indruist tegen de waarden en principes van de SP.A, zal de top optreden.

SP.A houdt Aalst nauwlettend in de gaten

© Belga

Het partijbureau van SP.A gaat nauwlettend opvolgen wat er de komende weken en maanden in Aalst gebeurt. De lokale afdeling van SP.A besloot om tegen de zin van de nationale partijtop in coalitie te treden met CD&V en N-VA. De coalitie ligt moeilijk omdat N-VA met Karim Van Overmeire een voormalig Vlaams Belang-lid schepen maakt.

Er gingen afgelopen week stemmen op om de partijstatuten aan te passen, zodat een lokale afdeling korter kan worden gehouden. "Er zijn immers grenzen aan de verdraagzaamheid ten opzichte van onverdraagzaamheid", zei Renaat Landuyt voor aanvang van het partijbureau.

Ongerustheid

Tijdens de vergadering werd beslist om voorzitter Bruno Tobback een mandaat te geven om de situatie in Aalst nauwlettend op te volgen.

"Het bureau deelt de ongerustheid van zeer veel SP.A-leden over de ontwikkelingen in Aalst", laat Tobback weten. "We respecteren de democratische beslissing om mee te besturen, maar we zullen niet aanvaarden dat de waarden van onze partij met de voeten getreden worden." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners