Robbrecht Wissels vertegenwoordigt België op culinaire wedstrijd Bocuse d’Or

(Belga) Robbrecht Wissels, de chef van het Aalsterse Belgocatering, is de Belgische laureaat voor de Europese finale van de gastronomische wedstrijd Bocuse d’Or die volgend jaar plaatsvindt in Brussel. De twaalf beste Europese kandidaten mogen daarna naar de internationale finale in Lyon in januari 2013. Dat heeft een persverantwoordelijke van de Belgische Academie van de Bocuse d’Or meegedeeld.

De Belgische preselectie vond plaats tijdens de beurs Horeca Life in Brussel. Samen met Wissels namen ook Henri Decroix van Les Cuisines Bruxelloises in Brussel en Peter Aesaert van het restaurant ’t Laurierblad in Berlare deel. Naast zijn nominatie ontving Wissels ook een cheque van 2.500 euro. De jury bestond onder meer uit Peter Goossens (Hof van Cleve), Yves Mattagne (Sea Grill), Lionel Rigolet (Comme chez soi), Ferdy Debecker (Eyckerhof) en Viky Geunes (’t Zilte). De selectie werd gebaseerd op drie verschillende bereidingen waaronder een tong met garnalen, ossenstaart en een ribstuk. De kandidaten mochten de garnituur vrij kiezen. België staat met zes eremetalen (driemaal zilver en driemaal brons) op de derde plaats in het palmares van Bocuse d’Or, na Frankrijk en Noorwegen. Het is evenwel geleden van 1999 dat ons land nog eens gelauwerd werd. Toen rijfde Ferdy Debecker een bronzen Bocuse binnen. De Bocuse d’Or is de meest prestigieuze internationale kookwedstrijd, die door de beroemde Franse kok Paul Bocuse in 1987 opgericht werd. (KAV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content