'Reynders gaat zijn boekje te buiten' (Kris Peeters)

13/03/13 om 16:50 - Bijgewerkt om 16:50

Vlaams minister-president Kris Peeters wil de plannen van federaal minister buitenlandminister Didier Reynders voor het invoeren van economische diplomatie aanvechten bij de Raad van State.

'Reynders gaat zijn boekje te buiten' (Kris Peeters)

© Belga

Met die plannen gaat Reynders zijn boekje te buiten, aldus Peeters in Villa Politica. Peeters ontkende dat het voorbereiden bij een procedure bij de Raad van State tegen Reynders te maken heeft de uithalen van Reynders richting CD&V. "Dit heeft niks te maken met pesten of oorlogjes. Dit is een kwestie van het respecteren van bevoegdheden".

De kwestie is niet nieuw. Federaal buitenlandminister Didier Reynders wil een netwerk van zakenmensen als raadgevers in economische diplomatie opzetten. Vlaams minister-president Kris Peeters schreef eerder al samen met zijn Waalse en Brusselse ministers van Economie Jean-Claude Marcourt en Benoît Cerexhe een brief met kritiek op die plannen. De gewesten vinden dat Reynders zich met zijn plannen op hun terrein begeeft.

Peeters liet zijn diensten de federale plannen onder de loep nemen. "De conclusie is duidelijk: met het kb overschrijdt de federale minister zijn bevoegdheden", aldus Peeters. De komende dagen bespreekt Peeters de kwestie nog met ministers Marcourt en Frémault. "En intussen heb ik mijn diensten de opdracht gegeven een verzoekschrift tot vernietiging bij de Raad van State voor te bereiden", aldus Peeters. (Belga/TE)

Onze partners