Politie moet afperser opnieuw in dienst nemen: overste had fout taalbrevet

16/04/12 om 06:28 - Bijgewerkt om 06:28

De federale politie moet een politieman die een slachtoffer afperste, opnieuw in dienst nemen. De man die hem had ontslagen beschikte over het verkeerde taalbrevet.

De federale politie moet een veroordeelde politieman verplicht opnieuw in dienst nemen. Zijn ontslag is volgens de Raad van State nietig omdat de directeur die hem zijn C4 gaf een fout taalbrevet had. Dat schrijft De Morgen.

De nu 39-jarige politieman werd ontslagen omdat hij een effectieve gevangenisstraf opliep wegens het afpersen van de vader van een vermiste jonge vrouw. De strafrechter van Hasselt veroordeelde de politie-inspecteur in 2006 tot een half jaar effectief. Zijn straf werd in beroep bevestigd en de agent ving ook bot bij het Hof van Cassatie.

De Raad van State meent nu dat het ontslag niet volgens de regels gebeurde. De Raad struikelt over een fout taalbrevet van de directeur-generaal die de tuchtprocedure voerde.

De advocaat van de ontslagen politieman noemt het normaal dat de politie hem nu opnieuw in dienst neemt en een regeling treft voor de inkomsten die hij verloor door zijn schorsing en ontslag. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners