Ook SP.A verwerpt voorstel De Wever

07/01/11 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

Volgens partijvoorzitster Caroline Gennez kan het niet dat PS en N-VA alleen een uitweg uit de impasse zoeken.

Net als de PS ziet de SP.A het niet zitten dat de twee hoofdrolspelers - PS en N-VA - een uitweg uit de politieke impasse zouden zoeken. Volgens partijvoorzitster Caroline Gennez is één iemand in de cockpit nodig.

N-VA-voorzitter Bart De Wever stelde de formule donderdagavond voor. Volgens hem moeten de twee 'grote locomotieven' (hijzelf en PS-voorzitter Elio Di Rupo) de zaak weer in gang trekken.

Maar volgens Gennez zou dat veel te lang duren. 'Geen zes maanden, maar een jaar'. 'Met twee trekken en sleuren is niet de oplossing. Er moet één iemand in de cockpit zitten', aldus Gennez vrijdag op Eén.

De SP.A wil, zoals de Franstalige partijen, voortwerken op de nota van bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A). "We kunnen over de formule discussiëren, dat zal de koning maandag wel doen. Ik hoop dat iedereen dit weekend nog eens in de spiegel kijkt en zegt dat de nota van Vande Lanotte goed is, en op basis van die nota aan de slag gaat. Wie dan de onderhandelingen trekt, het zal ons worst wezen als het maar vooruitgaat', aldus Gennez op Eén.

Lees meer over:

Onze partners